De Tall Ships zullen grote indruk maken


E-mail van 27 augustus 2005

Aan het Stichtingsbestuur van Het Stenen Hoofd,

Het volgende moet mij van het hart. Vanmiddag, Sail Amsterdam was begonnen, wilde ik het invaren van de schepen bekijken vanaf Het Stenen Hoofd. Vijf jaar geleden deed ik dat ook en ik kon toen het terrein nog zomaar oplopen. Het was toen niet erg druk, maar net aardig. In het verleden heb ik stichting wel eens eenmalig gesteund met een kleine bijdrage.

Maar vandaag was het terrein verhuurd aan een stel kermisklanten die 6 euro entree vroegen. Het terrein was met hekken hermetisch afgesloten. Wat is er aan de hand, dat je om vanaf een stukje vervallen kade in de richting van het IJ te mogen kijken, tegenwoordig 6 euro (13,20 gulden) entree moet betalen? Voor die 6 euro kreeg je wel iets terug: drie verplichte consumpties. "Dus eigenlijk gratis", zei de uitsmijter.

Hebben dergelijke activiteiten wel de steun van de stichting? Een schande vind ik het. Dit stukje aan het water is ook mijn Amsterdam. Graag uw commentaar hierop.

Jeroen Vuurboom
Amsterdam
E-mail aan Het Stenen Hoofd 17 aug 2005.
Er kwam tot op heden geen antwoord van de stichting.

Het programma-aanbod op de website vermeldt:
Vanaf Het Stenen Hoofd heeft u een prachtig uitzicht op de SAIL IN Parade, de intocht van de schepen die op woensdag 17 augustus zal worden gehouden. De intocht vanuit IJmuiden zal live op een groot filmscherm te volgen zijn tot het moment dat de schepen daadwerkelijk Amsterdam binnen varen. Met name de Tall Ships zullen grote indruk maken...
SAIL IN Parade: 17 augustus vanaf 11.00 (IJmuiden).
Geschatte aankomst schepen Amsterdam ..??
Vuurwerkspektakel: dagelijks om 22.00 uur
toegang gratis